Geplaatst op

Automatisch stroomkosten besparen

Met de EcoSwitch kun je automatisch wel 35% op je stroomkosten besparen. Zonder gedoe of verlies van comfort.

Energieprijzen zijn hoger dan ooit

Het zal je niet ontgaan zijn: de energieprijzen zijn in de afgelopen anderhalf jaar met meer dan 400% gestegen. Zowel gas als elektriciteit is dus flink duurder geworden. En het is maar zeer de vraag of de prijzen binnenkort weer terug gaan naar het oude niveau. Onze overheid compenseert een deel van de kosten, maar iedereen zal extra gaan betalen.

Veel mensen zijn daardoor op zoek gegaan naar mogelijkheden om hun kosten te verlagen. De verwarming een graad of twee lager, een dikke trui en pantoffels aan en korter onder de douche. Dat scheelt, maar het gaat ook ten koste van je comfort.

Andere maatregelen, zoals het isoleren van je woning, zijn niet onprettig, maar vergen vaak weer een flinke investering. Dat kan niet iedereen opbrengen. Bovendien is het makkelijker gezegd dan gedaan. Het duurt best lang om zulke maatregelen door te voeren.

Veel besparende oplossingen zijn gericht op het gasgebruik. Maar ook de stroomprijzen zijn enorm opgelopen. En het is moeilijker om daarop te besparen. Je moet toch je was doen, de kamer verlichten en je laptop opladen.

Apparaat Geschat jaarverbruik [kWh]
Keukenboiler 400
Elektrische boiler 1.900
Waterbed 750
Elektrische auto 5.000
Vijver- of zwembadpomp 250 – 2.500
Aquariumverwarming 4.500

Profiteer van dynamische tarieven

Steeds meer Nederlanders stappen over op dynamische stroomprijzen. Daarbij variëren de tarieven per uur. En die verschillen zijn groot. Wist je dat je soms zelfs negatieve tarieven betaalt? Je krijgt dan dus geld voor je stroomgebruik! Hier zie je een overzichtje van een typische dag afgelopen zomer:

Stroomprijzen 28 augustus 2022
Een voorbeeld van de stroomprijzen per dag.

Als jij je wasmachine om drie uur ‘s middags had aangezet in plaats van om elf uur ‘s avonds, dan had je een paar cent gekregen in plaats van €0,30 betaald (uitgaande van een typische wasbeurt van 0,47 kWh van een wasmachine met energielabel A). De actuele stroomprijs vind je in onze energieplanner.

Makkelijk stroomkosten besparen

Misschien vind je het veel gedoe om elke dag naar de stroomprijzen te kijken en je gebruik daarop aan te passen. Daarom hebben wij de EcoSwitch ontwikkeld. Deze slimme schakelaar haalt elke dag de actuele tarieven op en schakelt je apparaat uit als de elektriciteit duur is en weer aan wanneer de prijs laag is. Zo kun je automatisch stroomkosten besparen. Heel gemakkelijk!

EcoSwitch

Dat werkt natuurlijk niet voor ieder apparaat. Je verlichting moet aan als het donker is en je televisie moet het doen wanneer jij dat wilt. Maar als je erover nadenkt, zijn er best veel apparaten die uitstekend werken in combinatie met de EcoSwitch. Wij hebben er alvast een paar op een rijtje gezet. En we hebben meteen een schatting van de kostenbesparing toegevoegd:

Apparaat Geschat jaarverbruik [kWh] Geschatte besparing per jaar
Keukenboiler 400 € 60
Elektrische boiler 1.900 € 285
Waterbed 750 € 110
Elektrische auto 5.000 € 600
Vijver- of zwembadpomp 250 – 2.500 € 40 – € 400
Aquariumverwarming 4.500 € 675

Je kunt je investering in de EcoSwitch dus al in enkele maanden terugverdienen. Wil je op een slimme en makkelijke manier stroomkosten besparen, bestel dan nu de EcoSwitch. Deze is eenvoudig te bestellen via onze webshop.